MARKÍZA • PONDELOK - PIATOK • VEČER

Farmári uvarili recepty, ktoré im poslali diváci. Takto im to išlo

21. 09 2019 08:00 | markiza.sk
Farmári uvarili recepty, ktoré im poslali diváci. Takto im to išlo
Farmári uvarili recepty, ktoré im poslali diváci. Takto im to išlo

Hospodár Martin si veľmi pochutil.

Naši diváci majú stále možnosť posielať typické východniarske a západniarske recepty. Tie najlepšie si vyberie hospodár Martin a zadá ich farmárom ako ďalšiu z úloh. Zo všetkých odvysielaných receptov, ktoré farmári uvaria vyžrebujeme na konci súťaže výhercov.

Tí sa môžu zúčastniť finále šou Farma 11: Západ vs. východ a na ďalšieho výhercu čaká večera v spoločnosti Evely a hospodára Martina. Viac info TU:

Tento týždeň mali farmári za úlohu navariť fučku zo zemiakov (recept nám poslal pán Ervín z Topoľčian) a šúľance na slano (recept nám poslala pani Janka z Košíc).

Fučka zo zemiakov - západniarsky recept

Fučka zo zemiakov
Foto: Ervín z Topoľčian
 

  • 2 kg zemiakov
  • 10 PL bravčovej masti
  • 10 PL hladkej múky
  • 4 ks väčšej cibule
  • soľ podľa chuti
  • 200g škvarkov

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Zalejeme vodou a varíme do mäkka. Takto zemiaky zlejeme a zoberieme si pučidlo na zemiaky. Zemiaky pučíme na jemno. Ku kaši presypeme múku, aby mala hutnejšiu konzistenciu. Na panvicu si dáme masť a cibuľu, ktorú si osmažíme. Môžeme rovno primiešať do kaše, alebo samostatne na porcie.

Šúľance na slano - východniarsky recept

Šúľance na slano
Foto: Janka z Košíc
 

  • 2 kg varených zemiakov v šupke
  • 4 ks vajec
  • 600 g polohrubej múky
  • 1 ČL soli
  • 4 hrste opraženej strúhanky
  • 300 g slaniny

Zo zemiakov, múky, vajec a soli spracujeme cesto a vytvarujeme šúľance, ktoré najprv uvaríme v slanej vode a po vyplávaní na hladinu zlejeme a prepláchneme. Premiešame ich s opraženou strúhankou a pridáme opraženú slaninku.

Pozrite si, ako sa darilo farmárkam v kuchyni:

 


Komentáre ( 0)

 

Upútavka

 
Farma Západ vs Východ - v pondelok, 21. októbra, o 21.25!
Sledujte celé epizody na